Pochod finanční stráže RČS
Pochodnický spolek

Pochodnický spolek se věnuje přípravám a organizaci pochodů pro širokou veřejnost.

Propozice:
Ocenění:
Registrace:
Platby příspěvků:
Leták:
Mapy:
Fotogalerie:
Vaše názory:

Trasa č.1. krátká, povede ze SOU přes Králíky na klášter na Hoře Matky Boží a dále přes Hedeč na dělostřeleckou pozorovatelnu K-S 12b „Utržený“, a dále ke srubu K-S-8 „U nádraží“, v Červeném Potoce, kde bude první kontrolní bod. Trasa pokračuje z Červeného Potoku na Horní Lipku do areálu bývalého Oddělení Finanční stráže v Prostřední Lipce č.p.16, kde bude již tradičně připraven široký sortiment nápojů, pochutin a také hovězí gulášek nebo dobré párečky. Zde bude i druhý kontrolní bod. Poslední část trasy vede přes Prostřední a Dolní Lipku do cíle ve SOU. Pochodníci, kteří si vyberou tuto trasu, absolvují 18,3 kilometru.

Trasa č.2. dlouhá, povede ze SOU přes Dolní Boříkovice lesní turistickou stezkou k žst. v Mladkově, odtud k prvnímu kontrolnímu bodu, kterým by měl být objekt bývalého Oddělení Finanční stráže v Mladkově. Dále pokračuje na Kašparovu chatu na vrchu Adam, a odtud k pomníčku respicienta FS Františka Kabrhela a dále přes hraniční přechod Petrovičky/Kamieńczyk premiérově na území Polské republiky. Nedaleko za hranicí si v obci Kamieńczyk mohou pochodníci prohlédnout kostel svatého Michaela Archanděla. Nejstarší dřevěný kostel Kladské kotliny, se vzácnými malbami a sochami v interiéru, byl postaven v roce 1710 v barokním slohu. Zástupci Východočeského klubu celních veteránů využili dlouholetých kontaktů a spolupráce s polskými kolegy a zajistili otevření kostelíku v den konání pochodu. Toto místo by mělo být druhým kontrolním bodem. Trasa bude dále pokračovat po polském území k rybářskému areálu ŹUBR v Kamieńczyku. Tady se mohou pochodníci zastavit v restauraci či bufetu, a kromě občerstvení si mohou pochutnat také na rybích specialitách. Úhrada je možná i v českých korunách. Dále už trasa pokračuje k hraničnímu přechodu v Dolní Lipce, kde bude třetí kontrolní bod a odtud už zbývá něco málo přes 2 km do cíle trasy, která měří cca 28 kilometrů.

Mapy budou dodány